prosze o pomoc
maaa: sprawdź tożsamość:
a)( cosx−cos3x)/sin3x−sinx=tg2x
b)sin7x*tg3,5x+cos7x=1
c)cos2x*cosx−sin4x*sinx=cos3x*cos2x
prosze o pomoc
19 paź 12:34
19 paź 12:35
maaa: a) cosx−cos(3x)sin(3x)−sinx=tg(2x)
19 paź 12:50
19 paź 12:53
maaa: dziękuję

i z duzym U bardzo przydatna wiadomośc
19 paź 13:02
maaa: pomożesz z b? bo c udało mi się zrobić
19 paź 13:05
maaa: prosze o wskazówki do b
19 paź 13:20
ICSP: | | sin(3,5x) | |
L = sin7x * tg (3,5x) + cos7x = 2sin(3,5x)cos(3,5x)* |
| + cos7x = |
| | cos(3,5)x | |
= 2sin
2(3,5x) + cos7x = sin
2(3,5x) + cos
2(3,5x) = 1 = P
19 paź 14:09