Prosze!
Justys:

Proszę o rozwiązanie. Zależy mi na tym!
Przykład 3
W wyniku działań na przedziałach można otrzymać zbiór, który jest suma przedziałów, np, dl A=
<−2;3> i B = <0;2> mamy A\B = <−2;0> U <2;3>.
Ćwiczenie 3.
Wyznacz zbiór A\B.
a) A=<−5;4>, B=(−3;−1)
b) A=<−3;5), B=<2;52)
c) A=<−3;
∞), B=<−1;2)
d) A=R, B<−3;1>
1.Wyznacz zbiory : A U B , A n B , A \ B ,B \ A.
a) A=(−3;0), B=<−1;4)
b) A=(−4;2, B=<−12;3)
c) A=<−5;4>, B=(−2;0>
d) A=(−
∞>, B=<0;2)
e) A=<−1;2>, B=<2;
∞)
f) A=(−
∞;6), B=<−3;
∞)
2.Zaznacz zbiór X na osi liczbowej.
a) X=(−1;3) U {5}
b) X=<0;2> U {3,4}
c) X={1} U (3;5>
3. Ile elementów należny do zboru X? Wykonaj odpowiednia ilustracje graficzna.
a) X=<−5;6> n N
b) X=(0;4) n N
c) X=(−3;3) n C
d) X=<−3;3> n C
e) X=(−π;π) n N
f) X=<−√5;√5> n C
4. Wyznacz zbiór.
a) R \ (−2;3)
b) R \ <−12;12>
c) R \ (0;10>
d) R \ <√2;
∞)