Udowodnienie.
Robert: "Sprawdź czy liczba 6n+2 jest kwadratem liczby naturalnej" Nie mam pomysłu jak sięza to zabrać,
proszę o pomoc

Będę dopiero koło 20 dzisiaj jak coś, jeżeli ktoś chciałby mi to wytłumaczyć
konsultując się ze mną
17 paź 14:46
17 paź 14:53
...:
... to sprawdź czy dobrze to zapisałeś
17 paź 14:55
PW: Albo będę tłumaczyć, albo konsultować się z Tobą. Do takich prostych zadań chyba zrezygnuję z
konsultacji.
17 paź 15:04
PW: A, Vizer, miałem nosa!
17 paź 15:06
diego: Ostatnio popularne stały się oszustwa w tego typu konkursach
17 paź 15:10
Robert: Ale ja nie chcę rozwiązania tego zadani, chcę tylko wskazówek, bo nigdy tego typu zadań nie
rozwiązywałem. Wiem, że zawsze można odjąć jedynkę stronami tak żeby po prawej zastosować wzór
a2−b2=(a−b)(a+b) Tylko tutaj to nie pasuje, wiem też, że można na zasadzie indukcji
matematycznej ale tutaj też się nie da. A co do zadani z graniastosłupem, to fakt, źle
rozwiązane jest, już je zrobiłem a zostało mi tylko to niby najłatwiejsze ale jak nigdy w
życiu nie robiłem takich zadań to ciężko mi jest zrobić, chodzi mi tylko o metodę jaką można
to zadanie zrobić, a taką wskazówkę chyba mogę dostać. Nie chcę rozwiązania, chcę wskazówkę
dotycząca metody jak to zrobić, albo pokazaniu na innym przykładzie jak zrobić takiego typu
zadanie.
17 paź 15:18
diego: Wskazówka byłaby rozwiązaniem. Wyobraź sobie, że idziesz na maturę. Jeśli jakiegoś zadania nie
umiesz − bo nigdy nie robiłeś. W takim wypadku nikt ci nie da wskazówki...
17 paź 15:24
Vizer: No do tego zadania ciężko dać wskazówkę, bo jest ono na 6 linijek + komentarz, w sumie to co
teraz napisałem można uznać za wskazówkę
17 paź 15:25
ICSP: dziwne to zadanie
17 paź 15:31
17 paź 15:33
ICSP: zrobiłem w jednej linijce

na prawdę dziwne to zadanie
17 paź 15:36
diego: Zadanie jak zadanie. A to. że rozwiązanie widać w pamięci to już inna sprawa...
17 paź 15:39
Robert: dla was widać, moja mocna strona to co innego

A po za tym na te zadania masz ponad miesiąc
więc nie przyrównuj do matury
17 paź 15:48