postać iloczynu trygonometria
eyes: Funkcja trygonometryczna
Treść zadania: Przedstaw w postaci iloczynu wartość wyrażenia:
sinx − cosx
Czy jest ktoś kto potrafiłby rozwiązać taki przykład?
16 paź 22:02
Bogdan:
cosx = sin(90o − x)
sinx − cosx = sinx − sin(90o − x) = ...
Zastosuj wzór: sinα − sinβ = ...
16 paź 22:07
16 paź 22:08
Bogdan:
A znasz eyes takie słowo − dziękuję?
16 paź 22:42
eyes: przepraszam nie spodziewałem się takiej szybkiej odpowiedzi

bardzo dziekuję !
16 paź 22:45
mr oizo: | | 90 −x | | 90 +x | |
= 2sin |
| cos |
| ? |
| | 2 | | 2 | |
16 paź 23:31