Wiem, że 7 mogę przedstawić jako log podstawa 7 z7, ale co robić z tym3/4?
toczek: 34log podstawa 2 z x=7
16 paź 18:54
16 paź 19:00
16 paź 19:02
toczek: nie powinienem robic czegos takiego log podstawa 7 z7 zamiast 7... ale jak ją w takim razie
zapisać?
16 paź 19:08
john: niezbyt rozumiem, o co Ci chodzi, chcesz liczbę 7 zapisać w postaci logarytmu o podstawie 7?
Spróbuj użyć symboli, widocznych obok pola, w którym się pisze,.piszesz log potem
"podkreślnik" potem podstawę potem liczbę z jakiej ma być logarytm
16 paź 19:15
Janek191:
34 log2 x = 7 / * 43
log2 x = 283
x = 2283 = 2913 = 29 * 213 = 5123√2
16 paź 21:42