zzad
mmmx: mam problem z narysowaniem na osi tego:A={(x,y): x≤y ∧ x2−2x+y2≤0} B= {(x,y): x ≥y
x2−2x+y2≤0 } obliczenie mam A → s(1:0) r=1 i to samo
15 paź 22:04
Mila:

A={(x,y): x≤y ∧ x
2−2x+y
2≤0}
y≥x punkty leżące nad prosta y=x ( łącznie z punktami prostej)
x
2−2x+y
2≤0 do postaci kanonicznej:
(x−1)
2−1+y
2≤0
(x−1)
2+y
2≤1 punkty leżące wewnątrz okręgu, łącznie z punktami okręgu
S=(1,0) r=1
A=część wspólna
15 paź 22:36
Mila:

2)
B= {(x,y): x ≥y i x
2−2x+y
2≤0 }
y≤x punkty leżące pod prosta y=x ( łącznie z punktami prostej)
(x−1)
2−1+y
2≤0 jak wyżej
B − pomarańczowym kolorem
15 paź 22:42
15 paź 22:58