zad
mmmx: jak mam potraktować tą 4 pierwszy raz się z tym spotykam: x2+4y2≤16
15 paź 21:45
Basia:

to jest równanie elipsy (i jej wnętrza)
dzielisz obustronnie przez 16
15 paź 21:50
mmmx: o fajnie wiedzieć

dzięki
15 paź 21:52
PW: to pewnie elipsa (ale mam sklerozę, to lepiej sprawdź). A jak "≤", to ...
15 paź 21:53
PW: Aj, znowu 3 minuty się spóźniłem.
15 paź 21:55
Eta:

.......
podobno skutecznie leczy "sklerozę"
15 paź 21:55
PW: Ale niebezpiecznie podnosi poziom cukru, dziadku.
15 paź 21:57
Eta:
15 paź 21:57
mmmx: Kochani mam problem z narysowaniem na osi tego:A={(x,y): x≤y ∧ x2−2x+y2≤0}
B= {(x,y): x ≥y x2−2x+y2≤0 } obliczenie mam A → s(1:0) r=1 i to samo
15 paź 22:02
Basia:
A B
15 paź 22:10
mmmx: a ta jedynka ze środka okręgu ?
15 paź 22:16
mmmx: tu jest środek 0,0 a z zadania wynika że 1,0
Twoja odpowiedź jest prawidłowa ale nie wiem o co chodzi dlaczego środek nie jest 1,0
15 paź 22:23
Basia: przeoczyłam; przesuń okrąg
15 paź 22:37
Basia:
15 paź 22:39