:)
Magda: 1.
a)pierwiastek 3√0,125+ p3√0,064, b)pierwiastek 3√0,001−p3√0,008
2.
a) (−2)5, (−2)−5, 2−5
b) (1/3)−2, (−1/3)−2, (−1/3)−3
c) (pierwiastek 3)4, (pierwiastek 3)−2, (pierwiastek 3)−6,
d) (pierwiastek 2)6, (pierwiastek 2)7, (pierwiastek 2)−8,
3.
a) 6−3 * 65, b) 4−8 * 46, c) 0,5−4 * 0,5−1, d) (2/3)2 * (2/3)−5, e) 57 : 510, f) 7−4
: 7−6, g) (3/4)−5 : (3/4)−3, h) (3/8)7 : (3/8)8
15 paź 10:50
Magda: Prosze o rozwiazanie! Potrzebuje tego teraz! Bede wdzieczna
15 paź 11:08
15 paź 11:10
Magda:
15 paź 11:21
Magda: 
?:(
15 paź 12:03
john: przyjrzyj się zadaniom, do których podałem link (kliknij tam na niebieskie strzałki)
dobrze jest też znać te wzory
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
Zrobię kilka przykładów, choć nie wiem, czy dobrze czytam.
3√0,125 = 0,5, bp 0,5
3 = 0,125
(−2)
5 = −32
6
−3 * 6
5 = 6
2 = 36
15 paź 12:16
15 paź 12:24
15 paź 12:24