wyznaczanie kątów w trójkącie-trygonometria
trygonometria: W trójkącie ABC dane są |AC|=4 |BC|=2√5 |∠ACB|=90 oblicz:
a) ctg ∠ACB
b)sin∠CAB
c)cos∠CAB
proszę o pomoc jak zrobić takie zadanie
13 paź 15:02
13 paź 15:04
sara:
13 paź 15:04
13 paź 15:16
sara:
ok

jeszcze możesz uprościć !
13 paź 15:17
Antek: a− jest zle
Ile wynosi kat ACB?
13 paź 15:19
trygonometria: przepraszam w zadaniu w pkt a ) źle napisałam powinno być
ctg∠ABC , a kąt ACB ma 90 stopni
13 paź 15:25
Antek: teraz OK
13 paź 15:28
trygonometria: to się ciesze

dzięki
13 paź 15:29