Witaj Bogdanie poprawiłam swój błąd
ariffe2: Nie wiem jak to zrobić (−3)=3<=>suma kątów wewnętrznych czworokąta wynosi 360□
2 paź 22:43
żółwik:
kliknij tu:
1071 na " równoważność" i daj odpowiedź
pierwsze zdanie jest fałszywe
drugie zdanie jest prawdziwe
2 paź 22:47
Matma: fajnei ze psize tresc zadania
2 paź 22:48
ariffe2: Żółwiku a czemu pierwsze jest fałszywe
2 paź 22:56
Matma: a −3=3?
2 paź 23:01
Matma:
2 paź 23:01
Bogdan:
ariffe2 − to zadanko przekazujesz już chyba piąty raz, za każdym razem nieco zmieniasz
treść. Myślę, że jest ono takie:
Ustal wartość logiczną zdania:
|−3| = 3 ⇔ suma kątów wewnętrznych czworokąta wynosi 360o, prawda, bo:
( 1 ) ⇔ ( 1 ) = ( 1 )
|−3| = 3 prawda ( 1 )
suma kątów wewnętrznych czworokąta wynosi 360o prawda ( 1 )
2 paź 23:03
Matma: no to mylic nawias z wartoscia bezwzgledna to fajnie...
2 paź 23:04
ariffe2: Oj dziękuję wam wszystkim.Jutro oddaje swoje zadania .Może jakoś przebrnę dzięki wam ten ciężki
okres.Pozdrawiam .
2 paź 23:08
AROB: Matma, lepiej komuś pomóż, jeśli nie masz co robić, zamiast naigrywać się z
początkujących, potrzebujących pomocy.

>
2 paź 23:10
AROB: Powodzenia
ariffe2 
!
2 paź 23:14
żółwik:
dlatego ,że zapis pierwotny był : ( −3) = 3 −−−− a to nieprawda
skąd miałam wiedzieć ,że miało być:
I −3I = 3 −−−− to oczywiscie prawda
Pozdrawiam , powodzenia
ariffe2
2 paź 23:51