zad
Matma: Bogdan moge Cie prosic o rozwiaznei z ad?
2 paź 22:19
Matma: prosta k jest styczna do okregu oblicz miare kata α dopisanego do okregu
2 paź 22:20
Matma:

2a+140
2 paź 22:21
Matma: tam ma byc 2α+140
2 paź 22:22
Matma: ma wyjsc 55?
2 paź 22:22
2 paź 22:23
Matma: fajnie ja sie pytam czy mi dobrze wyszlo
2 paź 22:23
marzena:
a już wiem wejdź na forum
21082 bo nie chce mi się tego rysować rysunek
tima
γ = 220
o − 2α
a miara kąta środkowego równa jest mierze kata dopisanego
czyli γ = 2α
i podstawiamy 220
o − α = α ⇒ α =55
o
2 paź 22:36
Matma: dzieki marzena
2 paź 22:38
marzena:
dobra miało być miara kata środkowego równa sie podowjonej mierze kata dopianego
γ = 2α
i podstawiamy 220
o − 2α = α ⇒ α = 55
o
2 paź 22:40
Matma: spoko domyslam sie
2 paź 22:41
Matma: marzena Ty chyba nie gimnazjalistka?
2 paź 22:42
marzena: znowu sie pomyliłam

do trzech razy sztuka
220
o − 2α = 2α
2 paź 22:42
marzena: lepiej nie mówie bo się zdziwisz
2 paź 22:43
Matma: heheh mow
2 paź 22:43
Matma: no jak powiesz ze chodzisz do 6 klasy to sie zdziwie
2 paź 22:44
marzena:
2 paź 22:45
Matma: czyli?
2 paź 22:45
Matma:
2 paź 22:45
Matma: a jaki etap chociaz gim Lo dalej moze?
2 paź 22:49
Matma:
2 paź 22:54
marzena:
tak na prawdę to chodzę do 2 klasy podstawówki
2 paź 23:01
Matma: jasne...
2 paź 23:03