matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
gość:
oblicz współrzędne wierzchołka paraboli f(x)=−x
2
+10x−25
10 paź 20:42
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
Masz wzory na współrzędne wierzchołka
10 paź 20:43
gość:
Czy p=5?
10 paź 20:46
krystek:
tak
10 paź 20:46
bezendu:
W=(5,0)
10 paź 20:47
gość:
dzięki
10 paź 20:47