Do wykresu funkcji lgarytmicznej f(x)=log_ax, gdzie a nalezy do R\{1}, należy pu
Olka: Do wykresu funkcji lgarytmicznej f(x)=logax, gdzie a nalezy do R\{1}, należy punkt a(5log5
2, log9 5−log9 15)
a) wyznacz wzor funkcji f
b) dla jakich argumentow funkcja f przyjmuje wartosci dodatnie
9 paź 15:05
Bizon:
policz współrzędne tego punktu a potem podstaw je do wzoru funkcji
9 paź 15:16
Monika: 1) Wyznaczamy punkt A
A (5log52 ; log95−log915)
5log52 = log525=log532
log95−log915 = log9515 = log9(13)=log9(3−1) = log3−1log39 =
−12
A(log532 , −12)
9 paź 15:17
9 paź 15:24