Liczba log16*log32 jest równa:
kamczatka: Liczba log16*log32 jest równa:
Ja zrobiłem to tak log24*log25=log29=9log2
a powinno wyjść 20log22 co zrobiłem nie tak ?
8 paź 21:58
8 paź 22:00
Aga1.: log24*log25=4log2*5log2=20log22.
8 paź 22:01
matyk: nie ma wzoru na iloczyn logarytmów
8 paź 22:01
Bizon:
4log2*5log2=20log2
8 paź 22:02
kamczatka: no tak ale co dalej z tym log48 zrobić jakby tym sposobem rozwiązywać aby wyszło 20log22?
8 paź 22:02
matyk: Bizon, niestety źle. Aga1 podała poprawne rozwiązanie.
8 paź 22:03
matyk: Kamczatka log48 to jest źle policzone.
8 paź 22:04
Aga1.: bezendu też źle.
8 paź 22:04
bezendu:
Przepraszam pomyliłem wzory
8 paź 22:05