matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Matematyka
Kiciu:
√
17−12
√
2
−
√
17+12
√
2
=
√
8−12
√
2
+9
−
√
8+12
√
2
+9
=
√
(2
√
2
−3)
2
−
√
(2
√
2
+3)
2
=2
√
2
−3 − 2
√
2
+3
8 paź 20:01
Gustlik:
Wskazówka − zastosuj wzory, tu masz podobny przykład:
https://matematykaszkolna.pl/forum/213741.html
.
9 paź 01:42