Geometria analityczna
Bajka: Dane są dwie proste k: x−y+3=0 oraz m: 7x+y−1=0. Na osi OX znajdź punkt P równoodległy od tych
prostych.
6 paź 20:03
bezendu:
| |x+3| | | |7x−1| | |
| = |
| rozwiąż |
| √2 | | √50 | |
W zbiorze Andrzeja Kiełbasy masz pokazane jak robić tego typu zadania (str 67 zadanie 449)
6 paź 20:13
Bajka: Czy mogę prosić o rozwiązanie? Nie posiadam zbioru Andrzeja Kiełbasy.
6 paź 20:23
bezendu:
Napisałem Ci wskazówkę wystarczy, że podniesiesz obustronnie do /
2
Trochę własnej inicjatywy
6 paź 20:25
6 paź 20:26
Bajka: Dzięki
6 paź 21:16