uprość zapis
marta6767: 3/√3trzecuego stopnia? jak to policzyć?
ze wzoru wyszło mi, że √3trzeciego stopnia = 31/3
czyli wychodzi na to,że 3:31/3?
6 paź 10:29
pigor: ..., proponuje np. tak :
| 3 | | 3*√3 | | 3√3 | | 3√3 | |
| = |
| = |
| = |
| = √3 . ...  |
| √3 | | √3*√3 | | √32 | | 3 | |
6 paź 10:32
pigor: ...ale widzę, ze jest to
| | 3 | |
|
| , no to inaczej trzeba, a więc liczę ... |
| | 3√3 | |
6 paź 10:34
marta6767: tak to jest to
6 paź 10:35
pigor: ..., np. tak :
| 3 | | 33√32 | | 33√9 | | 33√9 | |
| = |
| = |
| = |
| = 3√9.  |
| 3√3 | | 3√3*3√32 | | 3√33 | | 3 | |
6 paź 10:38
6 paź 10:40