matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
majka:
√
3
Dana jest funkcja o wzorze f(x)= −
x + 4 − b , gdzie x⊂R
3
Podaj miarę nachylenia wykresu funkcji do osi OX
3 paź 21:34
krystek:
−
√
3
a=
=tgα i wyznacz α ( wzór redukcyjny zastosuj)
3
3 paź 22:47
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/forum/213429.html
3 paź 23:32
Eta:
√
3
tg30
o
=
3
√
3
tg150
o
= −tg30
o
= −
3
3 paź 23:37