matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
majka:
√
3
Dana jest funkcja o wzorze f(x)= −
x + 4 − b , gdzie x⊂R
3
Podaj miarę nachylenia wykresu funkcji do osi OX
3 paź 21:34
Janek191:
√
3
f(x) = −
x + 4 − b, x ∊ R
3
√
3
tg α = a = −
3
więc α = − 30
o
= 150
o
===================
3 paź 22:30