matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby rzeczywiste
Carla:
Robię zadanie i zacięłam się na czymś takim:
4
√
3
*(
4
√
3
+1)
3 paź 21:13
Beti:
=
4
√
9
+
4
√
3
=
√
3
+
4
√
3
3 paź 21:14
Carla:
Dziękuję
3 paź 21:15
5-latek:
4
√
3
=3
1/4
wiec 3
1/4
*3
1/4
=3
(1/4+1/4)
=3
2/4
=
4
√
3
2
=
4
√
9
Wzor a
n
*a
m
=a
n+m
i drugi
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
zobacz 6 wzor od gory
3 paź 21:24