zadanko
marta <3: Rozwiąż
A) log2 12+ log2 20 −log2 15 =
B) log3 2− log3 30+ log3 5+
C) log0.5 56− log0.5 7−1=
30 wrz 18:01
Eta:
zobacz tu
218 ......... i do pracy



powodzenia
30 wrz 18:16
magiczna: hmn tylko ze tam jest wytłumaczone too na prostych (pełnych liczbach ) a tu nie mam pojecia jak
to wyciagnac
30 wrz 18:23
Eta:
omg

A) log
212*2015= log
216 = 4 , bo 2
4 = 16
C) log
0,5567 − 1= log
0,58 − 1= −3 −1 = −4
bo log
0,58 = −3 bo (0.5)
−3 = (
12)
−3 = 2
3 = 8
w zad B) log
3230 + log
35 = log
3115 + log
35 = log
3(
115*5)=
= log
313 = −1 , bo 3
−1 =
13
30 wrz 18:39