oblicz
magiczna:
log212 + log240 − log215
log32 − log330 + log35
30 wrz 17:54
Bogdan:
| | 12 * 40 | |
log212 + log240 − log215 = log2 |
| = log232 = 5, |
| | 15 | |
podobnie wykonuje się następne działanie.
1 paź 01:16
Bogdan:
Można też tak:
log212 + log240 − log215 = log2(22*3) + log2(23*5) − log2(3*5) =
= 2log22 + log23 + 3log22 + log25 − log23 − log25 = 2*1 + 3*1 = 5
1 paź 08:32
magiczna: ten dugi troche bardziej skomplikowany ale tym pierwszym sposobem doszłam juz jak to sie robi,
dziekuje za pomoc
4 paź 12:00
Bogdan:
Tu są potrzebne wzory
218
4 paź 12:01