pomocy :)
werQ: Wyrażenie (−13)2*3−112:34 ma wartość
2 paź 17:16
Kaja: to pokaż swoje obliczenia. sprawdzę.
2 paź 17:18
2 paź 17:18
werQ: dzięki mam cieżko z matmą przynajmniej na tej stronie kilka osób mi coś może wytłumaczyć
2 paź 17:19
krystek: | | −1 | | −1 | | 3 | | 4 | |
( |
| )( |
| )− |
| * |
| =.. |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | |
2 paź 17:21
Kaja: | | 1 | | 1 | | 3 | | 4 | | 1 | | 1 | | 5 | |
− |
| *(− |
| )*3− |
| * |
| = |
| *3−2= |
| −2=− |
| |
| | 3 | | 3 | | 2 | | 3 | | 9 | | 3 | | 3 | |
2 paź 17:32