Oblicz
Mela: Proooszę o pomoooc !

kilka zrobilam ale chcę się upewnić czy dobrze

1) 2log
3 6 − log
3 4
2)log
4 8
3)log
b x − 3 log
b y
2 paź 16:19
Mela: umie ktoś to roziwązać?
2 paź 16:34
Kaja: 1) log362−log34=log336−log34=log39=2
2 paź 16:37
Kaja:
3) log
bx−log
by
3=log
b(xy
3) zał. x>0, y>0 b>0 b≠1
2 paź 16:39
5-latek: | | 1 | | 3 | |
log48=log2223= |
| *3*log22= |
| |
| | 2 | | 2 | |
2 paź 16:42
Mela: dzięki wielkie! w pierwszym głupia zastosowałam wzor na dodawanie
2 paź 16:44
2 paź 16:45