ułamki
michał: Jak obliczyć,
3432 =
1 paź 22:15
1 paź 22:16
michał: sorry nie tak miało być
1 paź 22:17
michał:
ma być ułamek 3/4 do potęgi 3/2 =?
1 paź 22:19
1 paź 22:22
michał: a jakiś wzór Ago, można ?
1 paź 22:28
1 paź 22:30
1 paź 22:30
1 paź 22:31
michał: ?
1 paź 22:37
5-latek: tak
1 paź 22:38
michał: dzięki za sprawdzenie
1 paź 22:38
5-latek: A teraz Panie MIchale spac

Jutro pozwiczysz
1 paź 22:39
michał: mam mało czasu a jeszcze muszę trochę zrobić.
1 paź 22:41
michał: mam pytanie do 1 paź 22:30, czy nie powinno być tylko 1/2?
1 paź 22:42
5-latek: | | 1 | |
Masz wzor a−n= |
| Tak ? Zobacz do tego linku co CI dalem . tam jest ten wzor |
| | an | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
WObec tego (−2)−1= |
| = |
| =− |
| bo (−2)1=−2 . |
| | (−2)1 | | −2 | | 2 | |
A teraz spac zeby rano myslec
1 paź 22:48
michał: jasne. Muszę sobie kilka rzeczy poprzypominać.
1 paź 23:01
michał: dzięki za pomoc cały czas
1 paź 23:01