prawdopodobieństwo
słaby matematyk : Rzucamy siedem razy symetryczną sześcienną kostką. oblicz prawdopodobieństwo tego że wypadną
parzyste liczby oczek.
1 paź 19:15
słaby matematyk : pomóżcie
1 paź 19:21
Mila:
|Ω|=6
7
|A|=3
7 wypadną oczka ∊{2,4,6}
Albo schemat Bernouliego.
| | 1 | |
p= |
| −prawdopodobieństwo sukcesu w pojedynczej próbie |
| | 2 | |
| | 1 | |
q= |
| −prawdopodobieństwo porażki w pojedynczej próbie |
| | 2 | |
n=7 liczba prób
k=7 liczba sukcesów
1 paź 19:44
pomocyyy... : dziękuje

a jeszcze mam jeden podpunkt b) w który jest że pojawiają się wszystkie liczby
oczek

naprowadziłabyś mnie chociaż jak to zrobić ?
1 paź 19:53
1 paź 20:01
pomocyyy... : dzięki xd
1 paź 20:04