Wyznacz najmniejszą liczbę naturalna spełniającą nierówność
ab: Wyznacz najmniejszą liczbę naturalna spełniającą nierówność −x4+10x2−9>0
1 paź 18:34
ab:
1 paź 18:47
hlk: 1
26 mar 08:48
pnp:
2
26 mar 08:53
Eta:

Nierówność równoważna
(x−3)(x+3)(x−1)(x+1)<0
x∊(−3,−1)U (1,3)
x= 2 −− najmniejsza liczba naturalna spełniąjaca tę nierówność
26 mar 09:24
Nigro: x2+120≤22x
14 kwi 14:13
14 kwi 14:14
Chińska podróba 6-latka:
jakby napisał x
2−22x+121≤1 to można i bez delty
14 kwi 15:41
6latek: Sa trzy mozliwosci
a) ma zacmienie
b) nie potrafi w ogole policzyc
c) nie chce sie liczyc
Do pomocy ma tez kalkulator
x2−22x+120≤0
Δ=4
x1=
x2=
x∊<x1,x2>
14 kwi 16:02