Liczba 32^-^0^,^4 jest równa:
kamczatka: Liczba 32
−0,4 jest równa:
| | 1 | | 1 | |
to będzie |
| |
| |
| | 320,4 | | p10{324} | |
ale ile to jest?
30 wrz 18:22
matyk: wzór na potęgę o wykładniku wymiernym się kłania
30 wrz 18:23
Basia:
podstaw 32= 25
32−0,5 = (25)−0,4 = 2−2 = ....................
policz sam
30 wrz 18:24
Basia: 32
−0,4 oczywiście na początku; literówka
30 wrz 18:25
Janek191:
więc
| | 1 | | 1 | |
32 −0,4 = ( 25) − 25 = 2−2 = |
| = |
| |
| | 22 | | 4 | |
30 wrz 18:26
30 wrz 18:27
kamczatka: ok dzięki.
30 wrz 18:28