W trójkącie ABC , mamy dane : AC=4 , BC=AB-2 oraz kąt ACB =60 stopni. Oblicz
GOGA: W trójkącie ABC , mamy dane : AC=4 , BC=AB−2 oraz kąt ACB =60 stopni. Oblicz
GOGA: W trójkącie ABC , mamy dane : AC=4 , BC=AB−2 oraz kąt ACB =60 stopni.
Oblicz sinusy kątów CAB i ABC .
Dlaczego są takie oznaczenia ,że AB=x i CB =x−2, ?
a gdy jest tak AB=x i BC=x+2 to wychodzi źle ?
Prosze o rozpisanie zadania k rok po kroku !
30 wrz 17:58
Basia: żeby było mniej pisania
szybciej się pisze x niż AB i x−2 niż AB−2
30 wrz 18:00
GOGA: ale chodzi mi o to ze gdy sie pisze AB=x i BC=x+2 to wychodzi źle ,dlaczego ?
30 wrz 21:43
30 wrz 21:47