matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz:
pati:
a)
√
9
*[(1,5)
−1
] − 27
−2/3
=
29 wrz 19:51
5-latek:
3
2
1
3*
−1
−(3
3
)
−2/3
=3*
−3
−6/3
=2−3
−2
=2−
= dalej juz sama licz
2
3
3
2
29 wrz 19:58
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
wzory
29 wrz 19:59