matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ppppp
Wiolllkaa:
przekształcajac równanie do postaci kierunkowej wskaż równanie prostej równoległej do protej 3x−5y−4=0
28 wrz 21:42
5-latek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1735.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
zobacz kiedy proste sa rownolegle i kliknij sobie tam na zadania
28 wrz 23:15
Technik:
−5y=−3x+4 5y=3x−4
3
4
y=
x−
5
5
28 wrz 23:16