Zapisz przy pomocy potęgi liczby 5:
Linaa: Zapisz przy pomocy potęgi liczby 5:
15*57:6−50 6√0,2−1
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
625−1:6*5−4:3:25−3:2
28 wrz 21:34
28 wrz 21:41
Linaa: Wzory znam, ale jednak coś mi nie wychodzi, wynik ma być 57:6
28 wrz 21:47
5-latek: 15=3*5
50=10*5
6√0,2−1=6√5=51/6
625=54
25=52
28 wrz 21:54
5-latek: czy cos pomoglo do obliczen ?
28 wrz 21:59
Linaa: tyle to i ja wiem:(
28 wrz 21:59
5-latek: Wybacz ale mowieles/as ze wzory znasz . CHcesz gotowca tak?
Moze przedstaw swoje obliczenia .
28 wrz 22:02
Linaa: znam wzory, nie chcesz pomóc to chociaż się nie wywyższaj:(
28 wrz 22:12
5-latek: Wskaz post w ktorym sie jak mozwisz wywyzszam
28 wrz 22:32