proszę o pomoc!!!!! prawdopodobieństwo !
kaśkaaaaaaaaaa: W pierwszej urnie są 4 kule białe, 3 czarne i 2 zielone.
W drugim pojemniku są 2 kule białe, 3 kule czarne i 1 zielona.
Losujemy jedną kulę z pierwszego pojemnika i jedną z drugiego.
Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania 2 kul tego samego koloru.
29 wrz 20:29
Eta:
A={(cz, cz) (b,b) ( z, z) }
| | 4 | | 3 | | 4 | | 2 | | 2 | | 1 | |
P(A) = |
| * |
| + |
| * |
| + |
| * |
| =...... |
| | 9 | | 6 | | 9 | | 6 | | 9 | | 6 | |
30 wrz 00:04
AROB: A nie będzie to:
| | 4 | | 2 | | 3 | | 3 | | 2 | | 1 | |
|
| * |
| + |
| * |
| + |
| * |
| = ... ? |
| | 9 | | 6 | | 9 | | 6 | | 9 | | 6 | |
30 wrz 00:09
Eta:
Masz rację , źle popatrzyłam

już słabo widzę te cyferki
30 wrz 00:14
Eta:
Myślę ,że najwyższa pora iść do okulisty po jakieś okulary
30 wrz 00:16
AROB: To idziemy

. Ja muszę dziś kończyć, bo czeka mnie wczesne wstawanie.
Żegnam więc, dobrej nocy,
Eto i
Bogdanie. Do jutra

!
30 wrz 00:20
Eta:
Bogdan , nie wiesz co dzieje się z
Basią?
Zniknęła i tak długo Jej nie ma, mam nadzieję ,że wszystko O.K. i wróci
30 wrz 00:22
Eta:
Kolorowych snów
30 wrz 00:23
Bogdan:
Dobranoc AROB.
Eto, sam chciałem zadać to pytanie. Nie wiem, dlaczego Basia się nie odzywa.
30 wrz 00:25
Eta:
No właśnie, pozostaje mieć nadzieję ,że nic złego się u Niej nie stało.
Mimo to , zamartwiam się nieco, bo to do Basi nie podobne

tyle czasu nie zajrzeć na forum?
A dla nas ...chyba pora do spania

Dobranoc, miłych snów
30 wrz 00:32
Bogdan:
Dobranoc Eto
30 wrz 00:36
30 wrz 00:55
Bogdan:
Witaj Jakubie. Mam ten adres Basi, ale nie próbowałem z niego skorzystać. Eto, może
napiszesz maila do Basi z naszymi pozdrowieniami?
30 wrz 01:17