Rozwiąż Równanie
Sarna: | | 49 | |
(7√7)4x+2 = ( |
| ) 3x−6 Teraz czytelniej |
| | 3√7 | |
26 wrz 20:05
ZKS:
Zapisz te wyrażenia w postaci 7a.
26 wrz 20:07
Sarna: tzn.?
26 wrz 20:09
Sarna: no pomoże ktoś?
26 wrz 20:24
ZKS:
√7 = 7?
26 wrz 20:27
Eta:
| | 49 | | 72 | |
7√7= 71+0,5= 71,5 |
| = |
| = 72−(1/3) =75/3 |
| | 3√7 | | 71/3 | |
7
1,5*(4x+2) = 7
53*(3x−6)
x=........... dokończ
26 wrz 20:28
Sarna: nie rozumiem, jak zapisze w postaci a to mam wtedy 2 niewiadome
26 wrz 20:29
ZKS:
Miałeś tak napisać jak Eta.
26 wrz 20:30
Sarna: dziękuje
26 wrz 20:30
Eta:
26 wrz 20:31
Sarna: nie wiedziałem, że jest pierwiastek z 7
26 wrz 20:31
Eta:
26 wrz 20:32
Sarna: tylko pytanie możesz wytłumaczyć (nie wiem chyba jestem głąbem) dlaczego 7√7 to jest 71,5
?
26 wrz 20:35
Eta:
√7= 71/2 ,
7√7=71*71/2= 71+(1/2)= 71,5
26 wrz 20:36
Sarna: aaaa ogarniam, nie wiem jak ci dziękować xD
26 wrz 20:37
26 wrz 20:38
Eta:
Zmienić nick na "jelonek"
26 wrz 20:38
Sarna: chyba masz racje
26 wrz 20:50