wzory skróconego mnożenia
uczen: Uprość wyrażenie
23 wrz 21:27
ICSP: = √x − √y
23 wrz 21:30
uczen: jakie przekształcenia ?
23 wrz 21:35
ZKS:
Uwolnij od niewymierności mianownik.
23 wrz 21:39
uczen: to wiem, ale jak ?
Przyćmiło mnie ,wymnożyć góre i dół przez x2 + y2
23 wrz 21:41
ZKS:
To wiesz ale nie wiesz jak ciekawe.
23 wrz 21:43
uczen: Jakbym wiedział to bym się nie pytał ...
23 wrz 21:44
Kostek:
To wiesz
, ale nie wiesz
, ciekawe.

Bardziej po polsku brzmi
23 wrz 21:47
ZKS:
W przecinkach nie musisz mnie poprawiać bo niestety ich nie używam.

Chyba że jest naprawdę
niezbędny. Jeżeli nie wiesz jak to skorzystaj z wzoru w liczniku
a
2 − b
2 = (a + b)(a − b) i nie musisz uwalniać od niewymierności.
23 wrz 21:52
Kostek:
To zacznij ich używać, bo to zdanie nie ma sensu inaczej

(Od tego są żeby ich używać)
23 wrz 21:53
ZKS:
Twój problem.
23 wrz 22:01
Kostek:
Nie chcę być nie miły, ale ja z tym problemu nie mam

Przyszły mgr nieznający ortografii
trochę smutne
23 wrz 22:03
23 wrz 22:05
ZKS:
Zwracasz mi uwagę za przecinek a Ty nie wiesz od czego służy kropka w zdaniu.
23 wrz 22:09
23 wrz 22:11
Kostek:
Ja zapomniałem kropki w zdaniu fakt, ale Ty notorycznie nie stawiasz przecinków.

Koniec tej
rozmowy.
23 wrz 22:13
mqe: Niemiły...powinno być
23 wrz 22:15
ZKS:
Cytuję swoje słowa "Chyba że jest naprawdę niezbędny." nie piszę tutaj prac naukowych żebym
dbał o każdy detal mojej wypowiedzi kto coś będzie chciał zrozumieć z tego co napiszę na pewno
zrozumie.

Notorycznie brak kropki pojawia się u Ciebie więc lepiej rzeczywiście skończmy tę
rozmowę.
23 wrz 22:18
Mila:
| x−y | | x−y | | √x−√y | |
| = |
| * |
| = |
| √x+√y | | √x+√y | | √x−√y | |
| | (x−y)*(√x−√y) | |
= |
| = |
| | (√x)2−(√y)2 | |
| | (x−y)*(√x−√y) | |
= |
| =√x−√y dla x≠y |
| | x−y | |
23 wrz 22:26