matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamości trygonometryczne
olkaq:
1
1
x
Pomoże mi ktoś w udowodnieniu tożsamości
+
= ctg
sinx
tgx
2
23 wrz 17:49
Janek191:
1
1
1
cos x
1 + cos x
L =
+
=
+
=
=
sin x
tg x
sin x
sin x
sin x
x
= ctg
= P
2
23 wrz 18:36
Mila:
https://matematykaszkolna.pl/forum/212076.html
23 wrz 19:07
olkaq:
Dzięki Mila
23 wrz 19:19
Mila:
23 wrz 19:21