matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie wielomoanoww
michallo:
x
3
+2x
2
−x−2=0
23 wrz 17:47
john:
x
2
(x+2) − (x+2)=0 wyciągam (x+2) przed nawias (x+2)(x
2
−1)=0 itd więcej zadań tego typu
https://matematykaszkolna.pl/strona/1398.html
23 wrz 18:19