prosze o pomoc
doe: |3− |x−2|| >2
22 wrz 21:24
pigor: ..., np. tak :
|3− |x−2|| >2 ⇔ 3−|x−2|< −2 lub 3−|x−2|>2 ⇔ |x−2| >5 lub |x−2|< 1 ⇔
⇔ x−2<−5 lub x−2 >5 lub −1< x−2< 1 /+2 ⇔
x< −3 lub
x >7 lub
1< x< 3 ⇔
⇔
x∊(−∞;−3) U (1;3) U (7;+∞) − szukany zbiór rozwiązań . ...
22 wrz 21:35
ewa8-90: −oblicz pole krawędzi trapezu równoramiennego w którym kat ostry wynosi 45 stopni,wysokość ma
długość 4 cm a górna krótsza podstawa ma dł.6 cm
3−Dane sa współrzędne punktów A(−3,4) B(4,2)
a − napisz wzór funkcji,której wykres przechodzi przez punkty A i B
4− Dana jest funkcja f(x)+ 2x2 +4x−6
a− oblicz współrzędne wierzchołka paraboli
b−oblicz miejsce zerowe
c−podaj postać kanoniczną i iloczynową funkcji
d−narysuj wykres
e−rozwiąż równanie f(x)mniejsze
Bardzo proszę o pomoc
22 wrz 21:46
ewa8-90: −oblicz pole krawędzi trapezu równoramiennego w którym kat ostry wynosi 45 stopni,wysokość ma
długość 4 cm a górna krótsza podstawa ma dł.6 cm
3−Dane sa współrzędne punktów A(−3,4) B(4,2)
a − napisz wzór funkcji,której wykres przechodzi przez punkty A i B
4− Dana jest funkcja f(x)+ 2x2 +4x−6
a− oblicz współrzędne wierzchołka paraboli
b−oblicz miejsce zerowe
c−podaj postać kanoniczną i iloczynową funkcji
d−narysuj wykres
e−rozwiąż równanie f(x)mniejsze
22 wrz 21:49
22 wrz 21:52
5-latek: To jest nie tylko do Ciebie .
Nie wiem dlaczego daje sie zadania o tak poznej porze jak trzeba spac i liczy sie ze
rozwiazanie bedzie juz ?
Ze wszyscy tylko czekaja na forum zeby ktos laskawie dal zadanie do rozwiazania .
Prosze wybaczyc z ale to nie jest tak . Te zadania przy dobrych wiatrach to sa na 15−23 minuty
liczenia
22 wrz 22:03
ewa8-90: Dane sa współrzędne punktów A(−3,4) B(4,2)
a − napisz wzór funkcji,której wykres przechodzi przez punkty A i B
oblicz pole krawędzi trapezu równoramiennego w którym kat ostry wynosi 45 stopni,wysokość ma
długość 4 cm a górna krótsza podstawa ma dł.6 cm
3−Dane sa współrzędne punktów A(−3,4) B(4,2)
a − napisz wzór funkcji,której wykres przechodzi przez punkty A i B
4− Dana jest funkcja f(x)+ 2x2 +4x−6
a− oblicz współrzędne wierzchołka paraboli
b−oblicz miejsce zerowe
c−podaj postać kanoniczną i iloczynową funkcji
d−narysuj wykres
e−rozwiąż równanie f(x)mniejsze
22 wrz 22:08
ewa8-90: POMÓŻCIE
22 wrz 22:10
ewa8-90: do e/ rozwiąż równanie f(x)mniejsze zero
22 wrz 22:14
ewa8-90: błagam
22 wrz 22:23
krystek: f(x)=2x2+4x−6 i powinno być rozwiąz nierówność.
22 wrz 22:25
5-latek: | | −b | | c | |
np tak Δ=64>0 wiec wzory Vieta x1+x2= |
| =−2 i x1*x2= |
| =−3 wiec pierwiastki to |
| | a | | a | |
x
1=1 i x
2=−3 wiec 2x
2+4x−6<0 dla x∊(−3,1)
22 wrz 23:24