okregi
Roża 33: Określ ile punktów wspólnych okręgu O r ma prosta oddalona od środka okręgu d
d= 18
r = 6
29 wrz 17:44
29 wrz 17:49
Roża 33: Ni e wiem czy dobrze ale mi wychodzi tak
a*2+6*2=18*2
a*2= 324− 12
a*2= 312
a =√312 i pustki
29 wrz 18:22
Róża 33: proszę o sprawdzarko tego zadanka i wytłumaczenie Jakuba lub kogokolwiek
29 wrz 18:48
Róża 33: pomóż mi to Eto rozwiązać. Z rysunkami mam problemy jedna ręką to jest ciężkie to wykonana,a
to może być na egzaminach w listopadzie. Chciałabym ,żebyś mi pomagała przebrnąć przez
liceum. O ile bedziez miala chęć i cierpliwość. Pomóż mi do matury. zostało mi 1,5 roku.
29 wrz 21:31
Bogdan:
Różo 33, pisz potęgi w ten sposób: a^2 + 6^2 = 18^2, chodzi o znak ^.
Znak * jest znakiem mnożenia.
a2 + 62 = 182
a2 = 182 − 62 ⇒ a2 = (18 − 6)(18 + 6) ⇒ a2 = 12*24 ⇒ a2 = 12*12*2
a = 12√2 lub a = −12√12
29 wrz 21:52
Eta:

Witam
Różo
wystarczyło skorzystać z pierwszego rys. na:
466
zapamiętaj:
prosta k ma dwa punkty wspólne z okręgiem ( jest sieczną okręgu )
jeżeli odległość
d < r
ma jeden punkt wspólny ( wtedy jest styczna do okręgu)
jeżeli
d =r
nie ma punktów wspólnych ( jest rozłączna z okręgiem, lub inaczej zewnętrzna
jeżeli
d >r
zatem w tym zad. d >r , bo 18> 8
więc prosta nie ma punktów wspólnych z okręgiem , czyli jest rozłączna z tym okręgiem
i to wszystko
29 wrz 22:00
Róża 33: Dzieki Bogdanie a co z rysunkiem pomożecie mi jeszcze,) chce zrezygnować z matury bo sam
widzisz jakie mam problemy . chyba ze mi pomożecie i jakoś pokulam.
29 wrz 22:05
Eta:
Witam
Bogdanie
Zapewne nie wiesz, że
Róża jest osobą niepełnosprawną
stąd Jej problemy z pisaniem.
PS: Różo , nie masz mi za złe, że o tym napisałam?
Pozdrawiam i zawsze postaram się pomóc ( myślę ,że Inni też)
29 wrz 22:10
Eta:
Poprawiam chochlika : 18 >
6 oczywiście
29 wrz 22:12
Róża 33: Eto dzięki za pomoc.Jaka jest twoja odpowiedź na moja propozycje. w szkole jest duży nacisk od
matematyczki na przystąpienie do matury a ja obawiam sie ze to będzie olbrzymie obciążenie dla
organizmu i stanu mojego zdrowia. Co Wy na to !
29 wrz 22:14
Bogdan:
Witaj Eto

. Domyśliłem się ze zdania Róży: "Z rysunkami mam problemy jedna ręką".
Różo, zawsze znajdziesz tu wsparcie. Na pewno osiągniesz sukces. Pozdrawiam
29 wrz 22:18
Róża 33: Nie , nie mam tylko proszę o zrozumienie i pomoc w zadaniach. Jakie będę chciała abzs mi
pomógł Bogdanie i inni.
29 wrz 22:18
AROB: Dobry wieczór
Eto i
Bogdanie
29 wrz 22:22
29 wrz 22:23
Eta:
Różo ... do matury jeszcze bardzo dużo czasu, dbaj o zdrowie.
Dołączam się do słów Bogdana ..... możesz liczyć na naszą pomoc i wsparcie.
Dasz radę , wierzymy w Ciebie

Pozdrawiam serdecznie i życzę dużo zdrowia i siły wytrwania
29 wrz 22:29
AROB: Różo, chętnie dołączę w niesieniu Ci pomocy. Nie poddawaj się! Na nas możesz
liczyć!

. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
29 wrz 22:29
Eta:
Witaj
AROB 
Miłego wieczoru
29 wrz 22:30
Róża 33: Zegnam i dobranoc
29 wrz 22:31
Bogdan:
Witaj
AROB
29 wrz 22:48