Pomocy nie wiem co z tym zrobić
ola: Korzystając ze wzoru tg = αdzielone przez 2 =1−cos α dzielone przez sin α , oblicz tg 22,50.
Wynik podaj w najprostszej postaci .
29 wrz 15:44
Bogdan:
Na tym forum można wszystko porządnie zapisać. Wystarczy zerknąć obok
do
wpisz a otrzymasz oraz niżej w
Kliknij po więcej przykładów.
Zapisz jeszcze raz treść zadania, ale tym razem porządnie.
29 wrz 17:43
29 wrz 18:31
Bogdan:
| | α | |
No to jeśli |
| = 22,5o, to α = ... |
| | 2 | |
oraz cosα = ... i sinα = ...
Zobacz tu
397
29 wrz 18:39
ola: Nie rozumie co mam zrobic
29 wrz 18:42
AS: Nauczyć się mnożenia przez 2.
29 wrz 18:56
Bogdan:
Tak jest Asie, dobry wieczór.
29 wrz 18:58