trygonometria
rafal: rozwiąż równania
b)sin
24x=1
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tych zadań
18 wrz 17:19
18 wrz 17:20
asdf:
a) z wierszyka:
| | π | | π | |
−√3 = tg(U{π− |
| ) v −√3 = tg(U{2π− |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
...
b) sin
2(4x) = 1
1−sin
2(4x) = 0
cos
2(4x) = 0
...
18 wrz 17:23
rafal: tak znam te strony jednak nie moge akurat sprostać tym dwóm przykladom dlatego prosze o pomc w
ich rozwiązaniu
18 wrz 17:29
rafal: tak znam te strony jednak nie moge akurat sprostać tym dwóm przykladom dlatego prosze o pomc w
ich rozwiązaniu
18 wrz 17:29
rafal: chciałbym żeby mi ktos to dobrze wytlumaczył abym mógł iśc dalej z zadaniami
18 wrz 17:33
wredulus_pospolitus:
asdf Ci rozpisał ... masz juz wszystko podane na srebrnej tacy ... wystarczy rączke wyciągnąć
po odpowiedź
18 wrz 17:34
rafal: no tak podał rozwiązanie ale ja chciałbym aby ktos to zadanie wytlumaczyl mi od podstaw jesli
można bo on tylko podal mi rozwiązanie
18 wrz 17:38