Udowodnij, że dla dowolnego x≠0 iloczyn wyrażenia...
Kasia: | | x−3* x8: x2 | |
udowodnij, że dla dowolnego x≠0 iloczyn wyrażenia |
| przez x jest |
| | x(x2)3 | |
równe x
−3.
17 wrz 20:35
bezendu:
| x−3:x8:x2 | | x−3*x6 | | x3 | |
| = |
| = |
| =x−4 |
| x(x2)3 | | x7 | | x7 | |
17 wrz 20:39
Saizou : bezendu końcówka miała być iloczynem, a nie ilorazem

x
−4*x=x
−3
17 wrz 20:43
5-latek: bezendu pisze wyraznie Iloczyn wyrazenia przez x czyli to wyrazenie *x a nie podzielic
A teraz zobacz jaki zrobiles blad na koncu
17 wrz 20:44
bezendu: Zagalopowałem się, przepraszam
17 wrz 20:45
17 wrz 20:46