proszę o rozwiązanie ponieważ nie wychodzi mi tak jak jest w odpowiedzi
ala: wyznacz wartości parametru m dla których równanie x− |4− 2x|=2m ma dwa rozwiązania a) dodatnie
b) przeciwnych znaków
wyniki są następujące a) m należy do przedziału ( −2,1)
b) m należy ( od minus nieskończoności , −2)
15 wrz 20:29
Lorak: zacznij od narysowania wykresu f(x)=x−|4−2x|
15 wrz 20:31
15 wrz 20:32
ala: ja to narysowałam ale z rysunek nie obrazuje wyników takich jak w odpowiedzi
jeszcze raz proszę o odpowiedż
15 wrz 20:41
Bogdan:
a dostrzegasz coś nieprawidłowego w rysunku
211232 ?
15 wrz 20:46
ala: ja nie wiem jak na to patrzeć
15 wrz 20:58
5-latek: Moze to pomoze
Bogdan pisze dla x<−2 i x≥−2 a narysowal dla x<2 i x≥2
15 wrz 21:04
ala: czyli rysunek jest zły
15 wrz 21:16
5-latek: Zrob swoj i porownaj
15 wrz 21:20
Bogdan:
Rysunek jest dobry, ale słusznie sprostował 5−latek zapis przedziałów
15 wrz 21:21
Bogdan:

y = x − |2x − 4|
15 wrz 21:23
Bogdan:
y = 3x − 4 dla x < 2
y = −x + 4 dla x ≥ 2
15 wrz 21:25
ala: i jak to ma się do wyników
15 wrz 21:33