bezwzgledna wartosc
Darek123: Jak sporzadzadzic do tego rownania przedzialy?
|x−3|=|x+1|
15 wrz 19:07
5-latek: x−3=0 to x=3 x+1=0 to x=−1 wiec masz przedzialy (−∞,−1). <−1,3). <3,∞)
taka zaleznosc jest za przedzialow masz zawsze o 1 wiecej niz modulow .
15 wrz 19:14
Piotr 10: Jest taki wzór:
IaI=IbI
a=b ⋁ a=−b
15 wrz 19:15
15 wrz 19:17
5-latek: bezendu Jeden lubi bulki a drugi corki piekarza.

jesli lubi rozwiazywac przedzialami to niech tak rozwiazuje
15 wrz 19:24
Saizou : albo obustronnie podnieść do kwadratu
(x−3)2=(x+1)2
x2−6x+9=x2+2x+1
−8x=−8
x=1
15 wrz 19:25
bezendu:
5−latek ja znam inną wersje tego powiedzenia
15 wrz 19:42
Darek123: dzieki

jaka jest ta inna wersja tego powiedzenia
15 wrz 20:00
bezendu: Poszukaj na internecie
15 wrz 20:01
fx: Ja znam inną − jeden woli córkę, drugi teściową
15 wrz 20:32
bezendu:
15 wrz 20:34
Bogdan:
jeden woli ogórki drugi ogrodnika córki
15 wrz 20:35
bezendu: Bogdan własnie odgadł
15 wrz 20:35
Bogdan:
Nie odgadłem, znałem to powiedzonko
15 wrz 20:43