matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Punkty
mat:
punkty (−3,−5), (4,−1) i (−2,3) sa wierzchołkami trójkata.Oblicz długość ramienia i podstawy tego trójkąta.
15 wrz 18:30
mat:
długość AB, AC− ramiona BC− podstawa
15 wrz 18:35
bezendu:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1248.html
15 wrz 18:36
pb:
wzor na dlugość odcinka w ukladzie wspolrzednych
http://www.interklasa.pl/portal/dokumenty/tab_mat/geoanalityczna/odcinek.html
np. lABl = p{ ( 4 + 3 )
2
+ ( −1 + 5 )
2
) lABl −
√
7
2
+4
2
=
√
49 + 16
=
√
65
15 wrz 18:37