matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje trygonometryczne
Madzik:
Czy istnieje kąt ostry α taki, że: tg α=
2
√
6
5
i cosα=
1
5
tgα=
4
5
i sinα=
√
10
5
11 wrz 17:59
Madzik:
Ktoś pomoże?
11 wrz 20:02
Piotr:
z sin oblicz cos a potem tg. tu masz wzory
https://matematykaszkolna.pl/strona/450.html
11 wrz 20:06
Madzik:
Nie, w dalszym ciągu nie ogarniam...
11 wrz 20:14