Rozwiaz nierownosc
Koksu: Rozwiaz nierownosc prosze o wytlumaczenie mniej wiecej
a)
x2+5x<0
b)
−4x2+x>(lub rowne)
c)
3x2+7x>(lub rowne)
10 wrz 17:22
10 wrz 17:24
10 wrz 17:24
10 wrz 17:25
Koksu: Nierownosci kwadratowe
10 wrz 17:33
Koksu: Dzieki za chceci pomocy ale chyba nie to .
10 wrz 18:10
Piotrek: wyłącz przed nawias to co sie da, potem zbadaj czy są miejsca zerowe ile ich jest, zaznacz je
na osi i narysuj skrocona siatke znakow
10 wrz 18:14
Koksu: czyli tak
x2+5x<0
x(x+5)=0
x=0 lub x=5
x€(+nieskończoność;0)u(5;nieskończoność)
10 wrz 18:25
Koksu: 
?
10 wrz 18:25