matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wsporzedne punktu p
Jopek:
punkt p lezy na prostej l, a jego odlegosc od prostej y=−x+2 jest rowna 2
√
2
. wyznacz wspolrzedne punktu p. l: y=x+2
8 wrz 18:34
Piotr 10:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1249.html
P=(x;x+2) współrzędne punktu P
8 wrz 18:38
Jopek:
czyli te wspolrzedne mam obliczyc od prostej y=x+2 ?
8 wrz 18:52