matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
gerdzio:
jak się to liczy ? 2
5
− (−2)
5
8 wrz 13:20
Antek:
A normalnie sie liczy zgodnie z zasadmi 2
5
−(−2
5
)=32−(−32)= policz
https://matematykaszkolna.pl/strona/186.html
Masz tutaj bardzo duzo przykladow pokazanych jak rozwiazac
8 wrz 13:24
=:
2
5
+ 2
5
= 2 * 2
5
= 2
6
8 wrz 14:43