Rozwiąz równanie kwadratowe
ktoś ;-): −x²+6x+1=0
7 wrz 18:29
7 wrz 18:44
Sara: a=−1 b=6 c=1
Δ=36−4*[−1]*1=36+4=40
√Δ=2√10
5 paź 20:30
ICSP: f(x) = − x
2 + 6x + 1 , f określona na R , f(x) = 0 :
D(f) = R(p , p') = det( −1 6 1 | −2 6 0 | 0 −2 6 ) = − det( 6 2 | 2 − 6) = −(−36 − 4) = 40
| | −6 ± √D(f) | |
x = |
| = 3 ± √10 |
| | −2 | |
Proszę bardzo
5 paź 20:36
PW: Zamorduję.
5 paź 20:43
ICSP: ?
5 paź 20:48
PW: Wytłumacz teraz tej biednej istocie co liczyłeś.
5 paź 20:57
ICSP: Jeżeli po dwóch latach wróci i zapyta to wytłumaczę
5 paź 21:33